Идеи и произход

История на фирмата

 

Към продукти

Началото…

Първоначалната идея за прахосмукачка без торба е родена през 1920 година. Джон У. Нюкомб изобретява „сепаратора“ – устройство, което е предназначено за отделяне на прах и частици от въздуха. Лесли Х.Грийн вижда истинския потенциал в това изобретение и обединява сили с Нюкомб, за да създадат „Нюкомб без торба“. През 1929 г., Green формира нова корпорация, наречена Rexair, което означава „крал на въздуха“.Докато нацията е във вихъра на Голямата депресия, компанията Rexair започва да произвежда, усъвършенства, предлага и продава почистваща система Rainbow  – Дъга, като символ на чистият въздух след изпирането му от майката природа.

Кои сме ние?

Нашата компания Rexair произвежда системата за почистване Rainbow повече от 85 години. Легендарната система и редица патенти за качество я прави световно популярна. Днес системата Rainbow се предлага и използва в над 90 страни от целият свят.

Успехът ни се дължи на няколко фактора. Уникалният начин на представяне от самото начало на компанията до ден днешен е един от тях.  Тъй нареченият „директен маркетинг“ е създаден и наложен, като успешен модел именно от фирмата Rexair през 1936 година. От тогава до днес, единственият начин да се докосне човек до чудото на Rainbow, е именно чрез домашна реклама – демонстрация.

Друг фактор са хората, които работят и представят системата по света. Дилърите ни изграждат години наред доверие, всеотдайност, професионализъм и грижа към клиента. Това са джижещите сили към една обща мисия за създаване на една по-чиста среда на живот в домовете ни.

Уверени в качеството на продукта и убедени в ползата на добрата хигиена за здравето, се стремим да помогнем, на колкото се може повече семейства да се възползват от една по-чиста и здравословна среда у дома. В рекламната политика на компанията е вплетено послание за здраве, което достига до избрани хора.

Само тези, които биват препоръчани от своите близки за домашна демонстрация се докосват и изпробват продуктите ни в средата , в която ще бъдат ползвани. Rainbow налага нов по-висок стандарт , умение, знания и култура по отношение на домашното поддържане и почистване, както и превенцията по отношение на дихателните проблеми, астмата и алергиите.

Събития и кампании на компанията у нас:

Имаме редица събития и форуми, на които бихте могли да се докоснете визуално с продукта ни, за да направите регистрация за домашно посещение. Такъв вид са изложенията в различни експо – центрове, зали, паркове, както и в редица търговски вериги по различно време на годината. Правим този тип събития, за да достигнем до максимален брой почитатели да домашният комфорт, чистота, уют и здраве у дома. Също така сме компания, която има уникални дарителски кампании за социални домове, детски градини и домове за възрастни. В този тип учреждения, даряваме наши продукти за по-чиства и здравословна среда на деца и възрастни. Можете да видите в галерия повече.

  • Сертификати, патенти, гаранция:
  • Patented Switched Reluctance, Variable Speed Hurricane® Motor
  • Сертификат за пречистване на въздуха „AHAM” – 99,9991 % чист въздух на изхода си.
  • 9 години гаранция на мотора и електрониката.
  • ASTHMA & ALLERGY FRIENDLY™ – Сертификат AAFA от съюза за астма и алергии е силно доказателство, че Rainbow е продукт подобряващ качеството на въздуха и здравословният начин на живот у дома.